André Hazes zenuwachtig, maar opgelucht na albumlancering ‘Anders’

Bloednerveus, maar ook met veel zin staat André Hazes donderdagavond in de Amsterdamse Panama. Op 27 september presenteert de zanger zijn nieuwe album, die persoonlijker is dan elke andere plaat die hij heeft gemaakt.

André Hazes in Panama voor albumpresentatie
De zaal in Amsterdam staat vol met fans, vrienden en familie van André Hazes. Ze kunnen niet wachten om zijn nieuwe album ‘Anders‘ te horen. Vooraan staan de fans, sommigen met een AH6 pet, achteraan staan de mannen die vooral willen genieten. Op het balkon staat zijn vriendin Monique, die trots naar haar liefde kijkt. Ook de zaal kijkt vol bewondering naar Hazes, die met een panterprintblouse op het podium staat.
Laat Me Maar Vrij
Op menig gezicht verschijnt een grote lach zodra de eerste klanken de zaal vullen. ‘Laat Me Maar Vrij‘ is het eerste nummer van de avond en het publiek begint meteen met dansen. Het refrein is aanstekelijk en aan het einde van het nummer durven sommige fans het voorzichtig mee te zingen.
Persoonlijk
Na het eerste nummer zucht Hazes diep, er valt een last van zijn schouders als hij merkt dat de nieuwe nummers in goede aarde vallen. Dat hij voor optredens zenuwachtig is, is algemeen bekend. “Ik kan jullie niet vertellen hoe spannend ik dit vind, echt, dit is niet normaal. Ik ben al de hele dag chagrijnig tegen Monique, maar dat maak ik thuis wel weer goed,” vertelt de zanger.
Zet de tijd even stil
Zijn vriendin komt weer ter sprake bij het nummer ‘Zet De Tijd Even Stil‘. Het nummer is geschreven in de tijd dat de twee tijdelijk los van elkaar verder gingen. Ondanks dat het nummer gezellig klinkt en het publiek klapt op de maat van de muziek, is het een nummer met een zware lading.
Persoonlijk
De Amsterdammer zingt dat hij zichzelf weer moet vinden, maar dat hij weet dat het goed komt, want hij ‘weet dat het tij zich zal keren‘. De persoonlijke kant van het album komt in dit lied sterk naar voren.
Rustige nummers
Lachend zegt Dré dat hij niet alle nummers van zijn album gaat zingen, fans moeten het immers ook gewoon kopen. ‘Tegen Beter Weten In‘ is een van de nummers die hij wel wil laten horen. Het contrast is groot met de al eerder gespeelde nummers. Mensen staan voor het eerst stil tijdens het eerste rustige nummer van de avond. Ook de tracks die erna worden gespeeld zijn stiller en gevoeliger.
Dré jr.
Tijdens het schrijven van ‘Dicht Bij Mij‘ waren de tortelduifjes ook uit elkaar en was zijn zoontje de enige die de zanger kon laten lachen. In het lied beschrijft hij de liefde voor zijn zoon en zijn kindergeluiden te horen op de achtergrond. Het lied komt binnen bij het publiek, maar ook bij zijn vriendin die staat te snikken op het balkon.
Afsluiter van de avond
De titeltrack is de afsluiter van de avond. André Hazes bedankt het publiek uit de grond van zijn hart voor de goede reactie op het album. Weer kijkt hij naar zijn lief, die een grote rol speelt in de teksten van de nummers. “Ik hou van je en ik laat je nooit meer gaan.”
Bedankt
Mensen blijven stil staan bij de eerste klanken van ‘Anders‘, maar zodra het refrein begint, staat het publiek weer te dansen. Als Dré zegt dat hij iedereen wil horen, zingt het publiek de tekst hard mee. Hij kijkt nog een keer in het rond en glimlacht. “Bedankt voor de gezelligheid.”
Luid applaus
Onder luid applaus loopt de zanger van het podium af. Fans staan met een glimlach in de zaal. Het album is duidelijk goed binnengekomen bij het publiek.

Updated: 29/09/2018 — 15:32
© Copyright Webradio hengelo 2018 © Frontier Theme